domingo, 13 de diciembre de 2015

El riu Nil


El riu Nil està situat al Nord - est del continent africà. La seva trajectòria va des del Llac Victòria, a Uganda, fins al Mar Mediterrani, on hi desemboca.

El riu Nil va jugar un paper molt important en la prosperitat de la civilització egípcia. Aquest riu es desbordava cada any, la qual cosa provocava que les seves riberes fossin summament fèrtils. Gràcies a això, els egipcis van ser capaços de conrear blat , ordi i lli i, a més a més, el riu també aportava abundants quantitats peix i papir, la qual cosa proporcionava aliment suficient per a tota la població. L’obtenció d’aquest aliment era fonamental,  sobretot per evitar possibles fams, que eren molt freqüents al Pròxim Orient, a causa de la producció irregular.

El riu Nil era considerat una espècie de frontera que aïllava els egipcis de la resta del món, per això es creien afortunats. També tenien dos denominacions per a les ribes del riu. La riba de l’Est, que era una zona amb una franja verda més àmplia, era anomenada la zona dels vius; en canvi, la franja Oest, amb unes característiques més àrides i desèrtiques, era anomenada la zona dels morts.

L'historiador grec, Heròdot , va escriure que «Egipte era el regal del Nil» . Sense les aigües del Nil per a la irrigació, la civilització egípcia probablement hauria estat efímera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario